13. tammikuuta 2008

Luistelemassa

Vietimme iltapäpäivän paikallisessa jäähallissa luistellen. Kaksi tuntia maksoi kymmenen euroa hengeltä sisältäen luistinvuokran. Pakkasimme mukaan runsaasti lämmintä vaatetta, koska pieni googletus antoi olettaa, että hallissa olisi suhteellisen kylmä. Kyllä halli melko viileältä tuntuikin, kun sinne astui sisään 33 asteen helteestä. Arvioisin sisälämpötilaksi noin 20 astetta. Käytännössä kaikki olivatkin sisällä samoissa asusteissa kuin ulkona mutta luistimien kera. Jään pinnalla oli ohut vesikerros, joten kaatuminen tiesi varmaa kastumista.

Oli jännä luistella ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Onneksi luistelutaitoa ei kuitenkaan ilmeisesti koskaan unohda, sillä muutamassa minuutissa olin lähes täydessä vauhdissa. Suurimmalla osalla paikallisista näytti toisaalta olevan suuria ongelmia ongelmia pysyä pystyssä. Alycia ei onneksi kaatunut kertaakaan, tosin läheltäpititilanteita kyllä riitti :)

Käytännössä kaikki paikallaolijat olivat joko lapsia vanhempineen tai teinejä. Musiikki oli ehkä suunnattu hieman erilaiselle yleisölle, sillä mukana oli kappaleita mm. Ramsteinilta ja Bomfunk Mc's:ltä.

1 kommentti:

Ilkka kirjoitti...

BBC:n mukaan suomalaisethan keksivät luistelun suunnilleen samaan aikaan kuin korealaiset keksivät go-pelin. Kaipa se siis jonkinasteisesti täytyy olla selkärangassa, vähän samaan tyyliin kuin hollantilaisilla on pyöräily. Sanotaan jopa, että kun laitat humalaisen hollantilaisen pyörän päälle, vähennät onnettomuusriskiä.